Fonky Friday: How Long Do I Have To Wait For You?

July 20, 2012
By
pub-6766696486810458

Sharon JonesJe vraagt je af wat ‘t is waarom al die soul zangers en zangeressen tegenwoordig pas op latere leeftijd doorbreken. Is het gebrek aan talent bij de huidige generatie zangers en zangeressen. Draait het meer om geld verdienen met een snel album hier en daar om vervolgens een artiest na een album te laten vallen.

Met een beetje marketing verkoopt iets ook…toch?

Al die soul artiesten die op latere leeftijd doorbreken hebben toch wat anders. Altijd hard werken en elke show spelen alsof het je laatste is. Leuk maar als je muziek ruk is werkt dat ook niet. Misschien is het de hele retro trend en wil iedereen iemand die moeite heeft gedaan om te komen waar hij/zij nu is. Pijn heeft gevoeld, heeft geleden en dus zingt over dingen die we allemaal doen, meemaken.

Sharon Jones is zo iemand. Bam! Al sinds midden jaren 70 bezig om haar zang carriere van de grond te krijgen krijgt ze pas haar eerste kans in 1996.

Na wat solosingles komt er in 2002 onder de naam Sharon Jones & The Dap Kings een debuut album. En die Dap Kings zijn goed. Hebben ook Back To Black van Amy Winehouse ingespeeld.

Inmiddels heeft Sharon een fijn ouvre opgebouwd en heeft Daptone Records een mooie collectie artiesten (Charles Bradley iemand?).

How Long Do I Have To Wait For You? hoort dan ook thuis in de #fonkyfriday list. Lijst is hier te vinden.

En omdat ik ‘t zo goed vind wordt ze in onderstaand filmpje 2x geïntroduceerd:

Maarten

Digital Planner at Stroom, bassplayer for The Dorian Gray Complex. Born in Harderwijk, Living in Rotterdam

More Posts

Follow Me:
TwitterFacebookFonky Friday

Fonky Friday: Love Ain’t nothing but a business going on

Fonky Friday: Money, That’s What I Want

Fukit

Advertentie

Footer